APA TU HYALURONIC ACID?

Ada yang tanya kak nanad, apa tu Hyaluronic Asid?
Dik, ianya sejenis kuih.
Ok tipu!
Kang tak pasal kena kecam.😂

Hyaluronic asid adalah sejenis 'alien' yang dapat MELEMBAP dan MENGURANGKAN KEDUTAN di kulit.

Sebenarnya, hyaluronic acid memang dah ada dalam tubuh badan kita.
Tapi, yang tak bestnya, kandungannya berkurang bila kita semakin meningkat usia.
Tanda2 dapat dilihat melalui keduts- keduts.
(Sebut tu muncung ke depan sikit)😚.

Penting sangat ke hyaluronic acid ni?
Kalau yang suka kulit kedut2 awal dari usia, dia tak rasa penting pun.
Tapi, kalau wanita yang suka dahi licin, takde kedut2 di sekitar mata, yes ianya sangat penting.

Fungsi hyaluronic acid ni, khas untuk menjaga ELASTIC dan KOLAGEN pada kulit.
Tapi, macam kak nanad explain tadi, ianya akan berkurang.

Jadi, jangan pelik kalau mereka yang dah guna Crystal Hybrid Sleeping Mask akan suka giler.
Dorang cakap lembut dan lembap, tapi sebenarnya dorang tak perasan, kulit muka tu sebenarnya perlahan2 kembali anjal dan muda.
Sebab apa?
Sebab, kandungan Hyaluronic Acid dalam CHSM sangat tinggi iaitu 500000 ppm.
Haa banyakkan.😍

Berbanding dengan bahan pelembab lain, hyaluronic acid sangat bermanfaat untuk kulit, seperti mampu menahan air 1.000 kali lebih banyak.
Wow!

Sebab tu jangan terkejut, di sebelah Korea dan Japan, kebanyakan wanita di sana, sangat suka menggunakan penjagaan kulit yang ada kandungan Hyaluronic Asid.
Kemampuan Hyaluronic asid untuk mempertahankan kelembapan juga membantu untuk membuat kulit lebih cerah, menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit.

Hanya dengan RM69, dan tahan sehingga 3 bulan, korang dah rawat 3 tahun lebih awet muda.

Kalau tanya kak nanad siapa yang perlukan Hyaluronic acid, jawapan kak nanad, mereka  yang nak tampil cantik dan muda secara semulajadi di hadapan insan tersayang tanpa perlu membazir atau melakukan suntikan di wajah.

So rutin harian kak nanad sekarang, pagi dan malam mesti pakai.
Dan ramai tegur, 'eh nad, mana wrinkle smile kau?'
Yee, betul.
Siapa yang kenal kak nanad, tahu lah wrinkle smile ni dulu masalah utama kot.
Dan, dulu kan kak nanad kalau senyum sikit je, mesti nampak wrinkle, malu tau.
Sebab tu nak pilih foundation, kena tengok jenic 'cracked' ke tak.
Susah tau masa tu.
Sekarang?
Hahahhaa kak nanad boleh gelak macam king kong. 😜


0 comments:

 
Copyright © Nadea Fauzi