2010 vs 2017

2010 vs 2017

Penat jugak jawab kak nanad apa rahsia putih?
Kak nanad pakai apa kat kulit?

Terasa macam retis pulak 😂
Puii. Sila muntoh ijo.

Sebelum nak explain panjang2, baca dulu 'gezek' penceritaan sambil tengok gambar ok.
Dan, kak nanad takkan claim guna ayat clinche 'guna produk sendiri jadi macam ni walaupun 70% yes'.

2010:
- Masa ni, kak nanad student nurse.
-Berat sekitar 40kg walaupun makan macam pelahap.
-Kulit gelap dan kurus kering.
-Gambar semua senyum simpul je sebab masa ni gigi depan selisih (bertindih) macam gigi penyanyi Haiza sebelum pakai braces.
-Masa ni mekap bodo2 je tapi kecemasan2 tu boleh lah kalau kawan2 nak dinner ke, kawan2 nak nikah ke. Masa ni zaman mua2 sangat kurang. Zaman blog je masa ni yang tengah hot.
-Pakai pondesen pun, jenis naturactor meiko. Texture jenis matte, senyum sikit, crack 😥. Lalu muncullah garisan khatulistiwa tepi bibir.
Menci!
- Mekap, masa ni paling lawa lah kot.
Tak yah la compare dengan sekarang 😂
- zoom bulatan merah, cracked yang kak nanad maksudkan.

2017:
- Berat maintain 57kg 58kg. Now, dalam usaha nak capai 55kg.
- Gigi dah repair, so, nampak la comey sket. Tapi, seksa masa mula2, rahang bawah crack.
Azab woii!!
Ingat lagi, lidah tepi tercalar dan berdarah. Mula2 ingatkan gigi bongsu tumbuh menyerong sbb tajam kot, dan jenuh google kot2 gigi bongsu tumbuh dua kali sebab kak nanad dah operate buang semua gigi bongsu.
Tak tahan, pegi xray kat klnik kesihatan, tgk2 crack dan doc situ takut nak buat apa2 takut muka lumpuh (dekat sangat dengan urat) rahang dah lari sikit masa tu.
Pecut kereta sementara ada bius ke hospital.
Pap! Kecemasan terus dorang kikis kot tulang yang terkeluar yang kak nanad sangka ianya gigi.
Masa ni bius dah habis. Bapakkkkk giler sakit meleleh2 airmata.
Dapat mc seminggu. Tapi seksa sampai merangkak lah walaupun yang sakit, rahang.
Haha siapa perasan, rahang dan pipi senget sikit tapi kaver pakai mekap. 😜
- kulit dah mula cerah. Yang ni diri sendiri confius.
Rasanya sebab dah gemok sikit, so kak nanad rasa kulit dah melebar, jadi cerah la sket. Dan mungkin sebab amalkan CLOROX SKIN. Sebab badan detox setiap hari.
- Mekap dah upgrade sikit hasil try and error.
Tak pernah pergi mana2 kelas mekap tapi boleh lah untuk muka sendiri kan.
- Muka, dulu pernah jahanam pakai produk lekit2 tapi apesal lah tak tangkap eh masa mula jahanam. Then, selepas pakai macam2, kak nanad paling malasssss pun, tepek MAGIC HYBRID CLEANSER je dah cukup.
Tu kalau malas lah. Kalau rajin, MHC, SLEEPING MASK dan RBS memang tak tinggal sebab kak nanad jadikan muka sebagai testimoni sendiri.

Jadi, soalan kenapa2 tu, kak nanad jawab siap2 kat atas eh.
Siapa pernah datang dan bermalam di rumah kak nanad, memang nampak apa je skincare dalam toilet kalau tak bukan MHC dan RBS.

Tu je nak bebel.
Tata 😚



0 comments:

 
Copyright © Nadea Fauzi