PEMENANG CONTEST!!

Salam semua =)
Masa yang ditunggu-tunggu telah pun tiba. Dan, seperti yang telah dijanjikan, hari ini, pemenang akan diumumkan.
Mesti para peserta berdebar-debar kan nak tahu siapa la bakal pemenang untuk contest 'Gayaku D'Pelangis'.
Jadi, sebelum saya umumkan pemenang, saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada peserta dan followers yang sudi join dan beri komen-komen membina. Insyallah nextime saya akan buat GA pulak okey.^_^

 Ok, tahniah saya ucapkan kepada para pemenang, dan kepada yang tidak berjaya, jangan putus asa dan boleh cuba di lain masa. Para juri iaitu Cik Fyna dan Cik Zoey pening jugak nak pilih sebab semuanya hebat-hebat belaka. Stylo-mylo la korang. Gojes dan cun-melecun!
Pengiraan markah pula adalah 100% dari Fyna, dan 100% dari Zoey. Jadi markah penuh ialah sebanyak 200 mata.

Ok, pemenang bagi tempat ke-3 dengan mata 145 dimenangi oleh:
2) SYAZANA
LINK: http://purplewhitestripes.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-dpelangi.html

Tempat ke-2 pula, dengan mata 150, dimenangi oleh:
7) WIWIT SUPPRIYATNA
LINK: www.starbeez.blogspot.com


Dengan ini, diumumkan pemenang bagi tempat PERTAMA...taratt tarra..tarra!!! 
Dengan mata sebanyak 160 markah ialah!!
14) ANYRA ZAINUDIN
LINK: http://ninazee.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-d-pelangis.html

Jadi, selesai sudah contest yang berlangsung selama beberapa minggu. Diharap semua pihak berpuas hati sebab kalau ikutkan nak semua je menang, tapi adat bertanding, mesti ada pemenang, dan ada 'pengalah'. Jumpa lagi di lain masa.Love u ols ^_^

p/s: kepada para pemenang, sila emelkan kepada saya ukuran pinggang dan labuh anda ya. terima kasih..^_^

By, 
Cik Pelangi =)



Dup dap! Dup dap!

Salam semua =)
Ok, rasanya ramai yang dah tahu bahawa tarikh hari ni (29/1/2012) merupakan hari terakhir untuk contest Gayaku D'Pelangi's.
Now, saya dah update senarai peserta yang mengikut terma-terma dan syarat yang telah ditetapkan. Kepada yang tidak terpilih, maaf kerana mungkin kegagalan anda untuk memenuhi syarat contest T_T. 
Jadi, tugas pihak juri akan bermula esok hari.
Gudluck girls!!

Xoxo,
CikPelangi

JOM!! TInggal beberapa hari sahaja lagi!!


Hye semua =_
Tinggal hanya 5 HARI sahaja lagi tarikh tutup contest ni!!
Jadi, dari anda tengok-tengok saja, jom join!!
Mana tahu dapat hadiah menarik!

Bye, ^__^

SENARAI PESERTA C.O.N.T.E.S.T

Salam semua,
Berikut adalah senarai peserta terkini yang 'join' contest 'Gayaku D' Pelangi's.
P/s: SILA PATUHI SYARAT-SYARAT yang telah ditetapkan ya..^__^
Penyertaan yang tidak lengkap, tidak akan tersenarai ye.
JOM!! Join ramai2 sekarang!!
Tinggal 8 hari sahaja lagi..^_^
Wish GoodLuck For u Girls!!
Sesiapa yang belum join, jom join !!
Boleh rujuk SINI


1) WANNY
LINK: http://wanyyminho.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-d-pelangis.html


2) SYAZANA
LINK: http://purplewhitestripes.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-dpelangi.html

3) SARA NADIRA
LINK: http://alwaysbesara.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-d-pelangis.html



4) SENORITA NADIRA
LINK:  http://nrnadiralullabelle.blogspot.com/2012/01/gayaku-d-pelangis-contest.html 

5) AMALINA RAMLI
LINK: http://readthisnotes.blogspot.com 


6) HASNAWATI HAMDAN
LINK: http://sabryanna.blogspot.com

7) WIWIT SUPPRIYATNA
LINK: www.starbeez.blogspot.com

8) FAIRUZ AIMI
LINK: http://aimiotherblog.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-d-pelangis-sticky.html   
9) SCHA WATIE
LINK: http://schawatie.blogspot.com/ 
10) IZZATI
LINK:  http://kecikcakapcomel.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-d-pelangis-sticky.html  
11) AYUNI
LINK: http://ayunieshayuni.blogspot.com/

12) FENNY KHANNAZY
LINK: fennyaja.blogspot.com

13) NAZURAH ISKANDAR
LINK: http://evangellyn.blogspot.com/

14) ANYRA ZAINUDIN
LINK: http://ninazee.blogspot.com/2012/01/contest-gayaku-d-pelangis.html




























CONTEST: Gayaku D' Pelangi's [STICKY POST]~Scrolldown For Newpost.

Salam..=)
Buat pertama kalinya, PBC (Pelangi's Boutique & Collection) ingin mengadakan contest buat semua gadis-gadis di luar sana yang suka bergaya dan kelihatan menarik. ^__^
Caranya mudah sahaja, anda perlu bergambar dengan mengenakan dress / blouse dengan gaya anda yang tersendiri dan menarik. Aksesori dibenarkan .
Gambar dan gaya yang menarik adalah pemenang.
Tarikh contest bermula 15/1/2012 - 29/1/2012. Pemenang akan diumumkan pada 31/1/2012.

Syarat Penyertaan :
1- Anda haruslah  menjadi followers PBC.
2-  Buat satu entry khas berkenaan contest ini  secara ringkas. Bebas.
3- Letakkan banner di bawah sebagai sticky post ( 15/1/2012- 29/1/2012) bersama link www.pelanginadia.blogspot.com . 
3- Kemudian emelkan gambar anda ke pelanginadeya@gmail.com untuk dinilai oleh pihak juri.
4- Tag seramai 3 orang rakan blogger yang lain ( pastikan rakan yang di 'tag' mengetahui mereka telah di'tag' oleh anda dan galakkan mereka menyertai)


Banner Contest wajib diletak bersama link www.pelanginadia.blogspot.com


*HADIAH MENANTI ANDA*
Tempat pertama: - Bernilai RM100 ke atas!!
- Maxi Skirt (custom-made) dari Pelangi's Heritage (boleh pilih warna).
- Vintage Handbag (2 in 1. Boleh dijadikan Slingbag).
- Vintage Belt.
Hadiah Pertama  ^_____^


Maxi Skirt  dari Pelangi'sHeritage


Tempat ke-2 dan ke- 3:
- Maxi Skirt + Hadiah Misteri Menarik  ^__^


Juri - juri:
Untuk contest ini, selain saya sebagai juri, saya juga telah menjemput dua orang juri jemputan yang istimewa yang akan menilai anda iaitu:

dan


Cantik dan comelkan? Kedua-duanya blogger tegar dan jurusolek ^_^.
Bolehlah singgah dan follow ke blog mereka :). 
Psstt.. banyak tips-tips kecantikan dan tutorial tau di blog mereka berdua ni.

Jadi, mudah kan?
 Hanya hantarkan gambar anda yang menarik dan jika anda bertuah, hadiah-hadiah di atas milik anda.
Jadi, apa tunggu lagi. Hantarkan penyertaan anda secepat mungkin. 
Terima Kasih.

With Love,
Cik Pelangi ^___^





PBC 603~SOLD~


SIZE: S
RM15


Ok,done
tqvm.


PBC 602~SOLD~


BRAND: NICHII
SIZE: L

RM 23


PBC 601~SOLD~

BAHU: 14"
DADA: 36"
LABUH: 33"

RM 17

PBC 600~SOLD~

SIZE: S
PINKY STRECTH

RM 15

PBC 599~SOLD~

BAHU: 15"
DADA: 38"
PINGGANG: 34" (getah)
LABUH: 36"

RM 18

PBC 598~SOLD~

BAHU: 14"
DADA: 34"
LABUH: 25"

RM 17

PBC 597~SOLD~

BAHU: 14"
DADA: 34"
PINGGANG: 30"
LABUH: 38"

RM 23

PBC 596~SOLD~

SIZE: S
RM 15

PBC 595~SOLD~

SIZE: S - M
RM 15

PBC 594~SOLD~

BAHU: 15"
DADA: 34"
PINGGANG: 30"
LABUH: 42"

LINING INSIDE
ZIP DE BELAKANG

RM 25

PBC 593~SOLD~

DADA" 32"
PINGGANG: 30"
LABUH: 32"

RM 15

PBC 592~SOLD~

DADA: 42" (ala_ala bat wing)
PINGGANG: 34"
LABUH: 34"

RM 17

PBC 591~SOLD~

DADA: 32" (getah di belakang)
LABUH: 37"

ZIP DI TEPI

RM 17

PBC 590~SOLD~

DADA: 32"
PINGGANG: 30"
LABUH: 34"

RM 17

PBC 589~SOLD~

BAHU: 16"
DADA: 36"
LABUH: 34"

RM 17

PBC 588~SOLD~

BAHU: 15"
DADA: 42"
LABUH: 26"
STRECTABLE & SELESA

RM 15

PBC 587~SOLD~

SIZE: S
 RM 13

PBC 586~SOLD~

SIZE: S - fit M

RM 15

PBC 585~SOLD~

BAHU: 15"
DADA: 40"
LABUH: 27"

RM 15

PBC 584~SOLD~

SEASON STYLE JACKET (jeans)
SIZE: M

RM 29

PBC 583~SOLD~

SIZE: XS - S

RM 15

PBC 582~SOLD~

BRAND: SIXTY-EIGHT
SIZE: S

RM 29

PBC 581~SOLD~

SIZE: S
MATERIAL BEST!

RM 13

PBC 580~SOLD~

BRAND: M.I.N
DADA: 38" (getah di belakang)
PINGGANG: 36"
LABUH: 37"
TALI ADJUSTABLE
ZIP DI TEPI

RM 18

PBC 579~SOLD~

BRAND:MNG
SIZE:S
DADA:34"
PINGGANG:30"
LABUH: 50"

RM 29


*Ok, done,last item..psstt...ada contest tau untuk pembelidi PBC. stay tune..^_________^

PBC 578~SOLD~


SIZE:S

RM13


PBC 577~SOLD~

BRAND: DANIELLE
SIZE: S - fit M

RM 20

PBC 576~SOLD~

BAHU: 15"
DADA: 44"
LABUH: 29"

RM 15
 
Copyright © Nadea Fauzi