PETUA BIBIR SEKSI


Hye!
Kak nanad nak share petua best tau untuk korang2 yang dah lama sangat nak bibior seksi macam Angelina Jolie tu 👄.
Tak payah susah2 nak cucuk2 bagai. Kak nanad share tips dan trick secara semulajadi khas untuk korang.

TIPS 1:
-korang perlukan kulit kayu manis, vaseline dan garam jurr.
- campurkan 3 bahan tadi, dan buat putaran membulat di bibir korang. 
- Tunggu dalam 5 minit sebelum cuci. Kemudian sapu vaseline dan tidur.
- Buat sebulan sekali sehingga dapat bibir idaman korang.
TIPS 2:
- Petua ni tak digalakkan kalau bibis jenis merekah/pecah atau kering.
- Campurkan beberapa 1 sudu vaseline, 1 sudu serbuk kayu manis, 1 sudu serbuk lada. Hamikau 😅. Adun sebati bahan2 tadi
- Sebelum apply adunan tadi, gunakan cotton buds dan sapu nipis lip balm terlebih dahulu.
Kemudian apply sedikit2 bahan2 tadi.
Yes for sure rasa 'burning' tapi sekejap je. Beauty is pain kan. 
- Kemudian, urut bibir dengan ice cube yang bertujuan melegakan, sambil memungilkan bibir serta memerahkan bibir korang.
-Buat dalam urutan membulat, supaya muscle bibir relax dan peredaran darah cantik dan laju. Cara ni akan buatkan bibir intant wow!

Jadi, mana 1 pilihan korang?
Selamat mendapatkan bibir Angelina Jolie 😗

MINDSET


MINDSET

Selalu orang tanya
'kak nanad, mana belajar buat itu?'
'Kak nanad, mana belajar buat ini?'
Jawapannya, bila kau ada keinginan, kau akan belajar, dan gali sampai jumpa.

Sifu kak nanad ajar, nak cari kualiti, tengok ATTITUDE.
Yes, salah satu strategy kak nanad ialah cari seramai mana agent.
Jangan cari stokis.
Jangan terus cari leader.
Bahaya.
Sebab, kalau nak buat bisnes 'hit & run', boleh lah.
Kemudian, keluar produk baru.
Buat lagi 'hit & run', sampai lah orang caci maki 7 keturunan tak habis.
Sebab teknik ni cari stokis dulu, stokis dah tentu jumlah duit pun besar.
Stokis pulak harapkan ke anak2 agent.
Tak nak jual retail.
Hah! Nampak tak sistem passing2 macam pass baton yg macam korang zaman sekolah lari atas track tu.

Bak kata orang 'yang berduit tak semestinya ada attitude, tetapi yang ada attitude pasti akan ada duit'.

Contoh macamni lah, ada staff masuk, tak capai target, nak simpan atau nak ganti next?
For sure kita nak yang capai target.
Kalau tak capai target, kita nak bayar gaji staff tu guna apa?
Sebab kita bukan dari golongan yang tok nek tinggalkan harta bergunung2.
Proses staff keluar dan masuk adalah biasa jika bisnes base on trading.
Di benci kalau kita pecat staff?
Hati kena sado.
Bab di benci ni biasa.
Kalau tak boleh telan, jangan bisnes!

Ok, bab agent pulak, how?
Cari agent ramai2, then fokus pada yang betul2 nak dan perform.
Fokus pada yang bila kita bagi 1, lagi 9 dia cari.
Kita ajar 1, 1001 idea dia bagi.
Kita letak minimum target sebulan 500 botol, dia tibai 1000 botol.
Yang ni kita panggil attitude tahap A🖒.
Bukan jenis agent yang mindset dia daftar sebab nak tunggu kita suap A to Z walaupun sebenarnya kita dah sediakan.
Itupun ade jugak bapak tahap malas, dah sedia semua, nak copy paste pun mak aih malas nak mampuih!

Manusia macam2 ragam!
Seyes.
Kalau tanya kak nanad, dulu ye memang stress!
Sekarang?
Kau lambat, tinggal.
Kau nak tunggu aku bagi?
Alamatnya hashtag #silameninggal.

Sifu ajar kak nanad, kena SPEED!
Dan speed tu bukan dari pergerakan je.
Tapi dari mindset kita sebenarnya.

Kak nanad nak share sikit pengalaman kak nanad masa kerja as sales exec.
Sebelum melangkah masuk hall, pap! Nak tengok muka leader, tak berani.
Dalam hati, takut sebab leader letak target RM5000 sehari.
Tak capai, pancung kepala katanya.
Bapak ah takut kot.
So, otak kak nanad ligat, apa lagi cara supaya close sales jugak!
Tak capai target, mak ai rasa bersalah dalam diri macam bersalah membunuh tu.
Nak lintas depan bos pun tak berani.
Dari situ lah, kak nanad belajar mcmana nak bercakap, tips dan trick, dan of course kak nanad kuasai sendiri tentang produk.
Kalau tak kuasai, macamana nak goreng kan?

Jadi, nampak tak kat situ, effort yang kita sungguh2 nak capai target.
Dan bukan semata2 masuk kerja balik kerja, just harapkan gaji basic.
Clear tak?

So, semua yang panjang2 kak nanad merepek ni, adalah MINDSET dan ATTITUDE.
Jadi, kalau nak bisnes, tapi alasan xde duit, tak tahu, susah, ahhhh sebenarnya nak bagitau, silalah tunggu sampai kejayaan datang bergolek dengan sendiri.

Luaran kak nanad nampak happy go lucky ya.
Tapi bab menilai dari cara orang berjalan dan bercakap, bahasa kak nanad boleh cederakan emosi seseorang tu.
I'm not perfect but i try to be perfect!

2010 vs 2017

2010 vs 2017

Penat jugak jawab kak nanad apa rahsia putih?
Kak nanad pakai apa kat kulit?

Terasa macam retis pulak 😂
Puii. Sila muntoh ijo.

Sebelum nak explain panjang2, baca dulu 'gezek' penceritaan sambil tengok gambar ok.
Dan, kak nanad takkan claim guna ayat clinche 'guna produk sendiri jadi macam ni walaupun 70% yes'.

2010:
- Masa ni, kak nanad student nurse.
-Berat sekitar 40kg walaupun makan macam pelahap.
-Kulit gelap dan kurus kering.
-Gambar semua senyum simpul je sebab masa ni gigi depan selisih (bertindih) macam gigi penyanyi Haiza sebelum pakai braces.
-Masa ni mekap bodo2 je tapi kecemasan2 tu boleh lah kalau kawan2 nak dinner ke, kawan2 nak nikah ke. Masa ni zaman mua2 sangat kurang. Zaman blog je masa ni yang tengah hot.
-Pakai pondesen pun, jenis naturactor meiko. Texture jenis matte, senyum sikit, crack 😥. Lalu muncullah garisan khatulistiwa tepi bibir.
Menci!
- Mekap, masa ni paling lawa lah kot.
Tak yah la compare dengan sekarang 😂
- zoom bulatan merah, cracked yang kak nanad maksudkan.

2017:
- Berat maintain 57kg 58kg. Now, dalam usaha nak capai 55kg.
- Gigi dah repair, so, nampak la comey sket. Tapi, seksa masa mula2, rahang bawah crack.
Azab woii!!
Ingat lagi, lidah tepi tercalar dan berdarah. Mula2 ingatkan gigi bongsu tumbuh menyerong sbb tajam kot, dan jenuh google kot2 gigi bongsu tumbuh dua kali sebab kak nanad dah operate buang semua gigi bongsu.
Tak tahan, pegi xray kat klnik kesihatan, tgk2 crack dan doc situ takut nak buat apa2 takut muka lumpuh (dekat sangat dengan urat) rahang dah lari sikit masa tu.
Pecut kereta sementara ada bius ke hospital.
Pap! Kecemasan terus dorang kikis kot tulang yang terkeluar yang kak nanad sangka ianya gigi.
Masa ni bius dah habis. Bapakkkkk giler sakit meleleh2 airmata.
Dapat mc seminggu. Tapi seksa sampai merangkak lah walaupun yang sakit, rahang.
Haha siapa perasan, rahang dan pipi senget sikit tapi kaver pakai mekap. 😜
- kulit dah mula cerah. Yang ni diri sendiri confius.
Rasanya sebab dah gemok sikit, so kak nanad rasa kulit dah melebar, jadi cerah la sket. Dan mungkin sebab amalkan CLOROX SKIN. Sebab badan detox setiap hari.
- Mekap dah upgrade sikit hasil try and error.
Tak pernah pergi mana2 kelas mekap tapi boleh lah untuk muka sendiri kan.
- Muka, dulu pernah jahanam pakai produk lekit2 tapi apesal lah tak tangkap eh masa mula jahanam. Then, selepas pakai macam2, kak nanad paling malasssss pun, tepek MAGIC HYBRID CLEANSER je dah cukup.
Tu kalau malas lah. Kalau rajin, MHC, SLEEPING MASK dan RBS memang tak tinggal sebab kak nanad jadikan muka sebagai testimoni sendiri.

Jadi, soalan kenapa2 tu, kak nanad jawab siap2 kat atas eh.
Siapa pernah datang dan bermalam di rumah kak nanad, memang nampak apa je skincare dalam toilet kalau tak bukan MHC dan RBS.

Tu je nak bebel.
Tata 😚



APA TU HYALURONIC ACID?

Ada yang tanya kak nanad, apa tu Hyaluronic Asid?
Dik, ianya sejenis kuih.
Ok tipu!
Kang tak pasal kena kecam.😂

Hyaluronic asid adalah sejenis 'alien' yang dapat MELEMBAP dan MENGURANGKAN KEDUTAN di kulit.

Sebenarnya, hyaluronic acid memang dah ada dalam tubuh badan kita.
Tapi, yang tak bestnya, kandungannya berkurang bila kita semakin meningkat usia.
Tanda2 dapat dilihat melalui keduts- keduts.
(Sebut tu muncung ke depan sikit)😚.

Penting sangat ke hyaluronic acid ni?
Kalau yang suka kulit kedut2 awal dari usia, dia tak rasa penting pun.
Tapi, kalau wanita yang suka dahi licin, takde kedut2 di sekitar mata, yes ianya sangat penting.

Fungsi hyaluronic acid ni, khas untuk menjaga ELASTIC dan KOLAGEN pada kulit.
Tapi, macam kak nanad explain tadi, ianya akan berkurang.

Jadi, jangan pelik kalau mereka yang dah guna Crystal Hybrid Sleeping Mask akan suka giler.
Dorang cakap lembut dan lembap, tapi sebenarnya dorang tak perasan, kulit muka tu sebenarnya perlahan2 kembali anjal dan muda.
Sebab apa?
Sebab, kandungan Hyaluronic Acid dalam CHSM sangat tinggi iaitu 500000 ppm.
Haa banyakkan.😍

Berbanding dengan bahan pelembab lain, hyaluronic acid sangat bermanfaat untuk kulit, seperti mampu menahan air 1.000 kali lebih banyak.
Wow!

Sebab tu jangan terkejut, di sebelah Korea dan Japan, kebanyakan wanita di sana, sangat suka menggunakan penjagaan kulit yang ada kandungan Hyaluronic Asid.
Kemampuan Hyaluronic asid untuk mempertahankan kelembapan juga membantu untuk membuat kulit lebih cerah, menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit.

Hanya dengan RM69, dan tahan sehingga 3 bulan, korang dah rawat 3 tahun lebih awet muda.

Kalau tanya kak nanad siapa yang perlukan Hyaluronic acid, jawapan kak nanad, mereka  yang nak tampil cantik dan muda secara semulajadi di hadapan insan tersayang tanpa perlu membazir atau melakukan suntikan di wajah.

So rutin harian kak nanad sekarang, pagi dan malam mesti pakai.
Dan ramai tegur, 'eh nad, mana wrinkle smile kau?'
Yee, betul.
Siapa yang kenal kak nanad, tahu lah wrinkle smile ni dulu masalah utama kot.
Dan, dulu kan kak nanad kalau senyum sikit je, mesti nampak wrinkle, malu tau.
Sebab tu nak pilih foundation, kena tengok jenic 'cracked' ke tak.
Susah tau masa tu.
Sekarang?
Hahahhaa kak nanad boleh gelak macam king kong. 😜


MAGIC HYBRID CLEANSER


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Alhamdulillah lepas satu, satu kejayaan yang dicapai oleh produk ke 7 dari Reel Beaute ni.

MAGIC HYBRID CLEANSER (MHC) adalah pencuci muka ajaib no 1 di Malaysia dengan teknologi baru yang mampu menjadi buih dengan sendirinya.
Woow!

MAGIC HYBRID CLEANSER berfungsi 4 dalam 1 iaitu:
- deep cleanser
- exfoliator
- make up remover
- masker

CARA PEMAKAIAN:
Tanpa perlu basahkan muka dan tangan, anda hanya perlu sapu terus secara nipis ke muka, dan dalam masa beberapa saat, buih akan naik dengan sendirinya.
Buih yang terhasil adalah buih oksigen, dimana mampu menyedut blackhead/whitehead dengan berkesan.
Kemudian, jika ingin jadikan masker, biarkan selama beberapa minit, kemudian bilas dengan air bersih.
Siap!


Kenapa anda perlu memiliki MAGIC HYBRID CLEANSER ni?
Jika anda mempunyai masalah kulit seperti:
- pori terbuka
- kulit berminyak
- parut jerawat atau jeragat
- garis-aris penuaan
- kulit kusam


KELEBIHAN MAGIC HBYRID CLEANSER:
- membersih secara mendalam
- mencerahkan kulit
- menanggalkan solekan dengan sempurna
- mengawal minyak dan air pada wajah
- membekal nutrien kepada kulit rosak
- mengecilkan pori-pori
- menganjalkan kulit
- merawat kulit rosak secara efektif
- membekalkan oksigen kepada kulit
- menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
- mengurangkan kedutan dan garis halus

Selain itu, MAGIC HYBRID CLEANSER mempunyai bahan asas VITAMIN C & BEE VENOM .
Kandungan Vitamin C sangat bagus dalam amalan kecantikan kulit wajah wanita masa kini, malah ianya sangat baik dalam membantu mengecutkan jerawat dengan pantas.

Bee venom pula adalah botox moden yang membantu mengekalkan awet muda dan menganjalkan keelastikan kulit wajah serta membantu melembapkan kulit wajah pada tahap maksima.

Selain itu, dalam MAGIC HYBRID CLEANSER juga mengandungi Arbutin dan Glutathione yang sangat membantu dalam mencerahkan kulit di tahap selamat dan semulajadi.

MAGIC HYBRID CLEANSER juga mendapat kelulusan notifikasi Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT 170101176K.

Adakah ianya selamat digunakan kepada ibu mengandung?
Ya, sangat bagus kerana tiada sebarang bahan kimia berbahaya yang digunakan.

Jadi, dengan RM79, anda di luar sana boleh dapatkan kulit cantik dengan harga yang sangat berbaloi.

Bagaimana nak order?
hanya whatapps ke 01151956679


'BE REAL WITH REEL BEAUTE'



Bismillahirahmanirahim.

Ya allah lamanya dah tinggalkan dunia blog!
Rindu..
Jujur,dari blog lah kak nanad bermula segala2nya.

Bisnes baju bundle dari blog ni la.
Segalanya2.

Tapi betul lah.. semakin meningkat usia, semakin matang seseorang manusia tu.

Jadi, alhadulillah,akhirnya blog PELANGI NADIA ubah kepada NADEA FAUZI.

Owh ya . wujud lagi kah followers3 dalam ni?
Apa khabar agaknya.

Ok lah, nanti kak nanad akan tulis panjang2 banyakkkk cerita dalam ni.

tata...

Hai uols.. Kak Nanad here...

Assalamualaikum. ..
Ada lagi ke orang dalam ni?
Cer komen sket.
Lama dah tak bukak blog ni.

PBC 647~SOLD~

DADA: 40"
LABUH: 40"

SGT CANTIK IN REAL :)
RM 25

PBC 646~SOLD~

SIZE: S to fit M

RM 15

PBC 645~SOLD~

DADA: 38" (smokey at ad back)
LABUH: 35"

RM 23

PBC 644~SOLD~

DADA: 14"
DADA: 38"
LABUH: 38"

STRECTHABLE (boleh tarik lagi)

RM 23

PBC 643~SOLD~

SIZE: S

* lengan kiri sedikit berbulu

RM 12

PBC 642~SOLD~

BAHU: 13"
DADA: 34"
LABUH: 23"

RM 15

PBC 641~SOLD~

SIZE: S to FIT M

VERY NICE IN REAL :)

RM 15

PBC 640~SOLD~

DADA: 44"
LABUH: 32"

SGT SELESA :)

RM 17

PBC 639~SOLD~

BRAND: TIRAMISU
SIZE: L

RM 15

PBC 638~SOLD~

DADA: 38"
LABUH: 29"

HARGA ASAL: RM 49.90

RM 15

PBC 637~SOLD~

SIZE: S

RM 15

PBC 636~SOLD~

BRAND: VODKA
BAHU: 13"
DADA: 36"
LABUH: 32"

VOGUE STYLE
RM 23

PBC 635~SOLD~

BAHU: 14"
DADA: 38"
PINGGANG: 34"
LABUH: 32"

MATERIAL BALDU

RM 23

PBC 634~SOLD~

BRAND: ART'S
DADA: 39"
LABUH: 35"

RM 17

PBC 633~SOLD~

BAHU: 14"
DADA: 38"
PINGGANG: 34"
LABUH: 32"

RM 17

PBC 632~SOLD~

BRAND: VJ JEANS
SIZE: M
LABUH: 34"

RM 20

PBC 631~ SOLD ~

SIZE: S - FIT M

BAT WING

RM 13

PBC 630~SOLD~

BRAND: SCARLET
BAHU: 16"
DADA: 44"
LABUH: 30"

RM 18

PBC 629~SOLD~

FREE SIZE

DADA: 48"
LABUH: 30"

RM 15

PBC 628~SOLD~

JUMPSUIT :)
BAHU: 13"
DADA: 36"
PINGGANG: 32"
LABUH: 31"

MATERIAL SELESA

RM 17

PBC 627~SOLD~

SIZE: M

ROCKSTAR STYLE..:)

RM 15

PBC 626~SOLD~

DADA: 38"
LABUH: 23"

ENGLISH STYLE..:)
SWEET JE

RM 15

PBC 625~SOLD~

BAHU: 36"
PINGGANG: 32'
LABUH: 35"

RM 18

PBC 624~SOLD~

SIZE: S
DADA: 32" (getah di belakang)
PINGGANG: 30"
LABUH: 35"

CLOSE UP
MATERIAL JEANS

RM 25

PBC 623~SOLD~

DADA: 38 "
PINGGANG: (getah)
LABUH: 50"

MATERIAL ALA-ALA LYCRA (strecth)

RM 20

PBC 622~SOLD~

BRAND: BLUE SADOR
BAHU: 13"
DADA: 38"
LABUH: 26"

*ada kesan kotor sedikit di bahu but hilang bila di cuci ^_^

RM 15

PBC 621~SOLD~

BRAND: SLY

BAHU: 15"
DADA: 42"
PINGGANG: (getah)
LABUH: 42"

WITH FLOWER LINING, VERY SWEET ^_^

RM 25

PBC 620~SOLD~

BRAND: BUDDY BEST

BAHU: 14"
DADA: 38"
PINGGANG: (getah)
LABUH: 34"

RM 17

PBC 619~SOLD~

BAHU: 15"
DADA: 40"
PINGGANG: (getah)
LABUH: 34"

RM 15

PBC 618~SOLD~

DADA: 32"
LABUH: 30"

TALI BAHU ADJUSTABLE
ZIP DI TEPI
LACE WITH LINING INSIDE

TAG PRICE: RM 69.90

RM 25

PBC 617~SOLD~

BAHU: 14"
DADA: 36"
PINGGANG: 34" (getah)
LABUH: 30"

VINTAGE STYLE
RM 18

PBC 616~SOLD~

BRAND: ISLEE
SIZE: 9

BAHU: 15"
DADA: 36"
PINGGANG: 32"
LABUH: 35"

RM 23

PBC 615~SOLD~

~
BAHU: 14"
DADA: 38"
LABUH: 33"

RM 17

PBC 614~SOLD~

DADA: 38"
LABUH: 35"

RM 18

PBC 613~SOLD~

DADA: 38"
PINGGANG: (getah)
LABUH: 33"

RM 18

PBC 612~SOLD~

SIZE: S
TURQOISE COLOR

RM 18

PBC 611~SOLD~

BRAND: 3XL
BAHU: 17"
DADA: 44"
LABUH: 25"

RM 15

PBC 610~SOLD~

BRAND: BEBE
SIZE: S
REALY BLACK IN REAL + DIAMOND BLING-BLING :)
RM 23

PBC 609~SOLD~

BRAND: DOLLY

DADA: 34" (getah)
PINGGANG: 30" (getah)
LABUH: 32"

TALI BAHU ADJUSTABLE

RM 18

PBC 608~SOLDOUT~

BAHU: 15"
DADA: 40"
LABUH: 24"

RM 15

 
Copyright © Nadea Fauzi